Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΑΝΘΕΙΑ.- στο εκκλησάκι του ΑϊΛιά, ζωγραφική σε "φρέσκο" του Βασιλείου Φατούρου


Και να μου το θυμηθείτε, λίγος ο χρόνος μένει,  γιατί  σε λίγο καμία ζωγραφιά του Φατούρου δεν θα υπάρχει ! έτσι που να βλαστημάς και αναρωτιέσαι μήπως, αφού  δεν τις θέλουνε,  και λένε  πως είναι " άνευ ιδιαιτέρου  ενδιαφέροντος", είναι καλύτερα να τα πουλήσουνε, μπας και  σωθούνε σε καμιά συλλογή καποιανού  συλλέκτη  ή φιλότεχνου ή στο σαλόνι κάποιου νεόπλουτου, που ψοφάνε για τέτοια.
Κακά όμως τα ψέματα, γιατί  δεν είναι μακριά ο χρόνος, που αυτή η εγκατάλειψη ντροπή θα γίνει. Ντροπή για τη τόση αδιαφορία μας, μπροστά στην αμείλικτα σχεδιασμένη πορεία της καταστροφής της μνήμης μας. Ντροπή γι' αυτή τη σχεδιασμένη παθητική καταστροφή της ζωγραφικής του Φατούρου, που ακόμη και αν είναι " άνευ ιδιαιτέρου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος"  σημάδια είναι εκεί και μένουνε να μιλάνε για κάποια συνέχεια και πορεία και γλυκαίνουνε τις ψυχές των  ανθρώπων, όσων εκεί  ανεβοκατεβαίνουν  και δουλεύουν τα χώματα.
Το ξαναλέγω,  ντροπή μόνο θα μείνει απέραντη, όταν θάρθουν οι Φράγκοι να  κοκορεύονται και να γελάνε  και να ζητάνε να μας πάρουνε και ν' αγοράσουν τα ξόμπλια της ύπαρξής μας, όλα αυτά που εμείς ακατάδεχτοι δεν τα σώσαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου